Network projesinde kullanılan bütün ürünler ayni marka olunca markanı bize sağladığı birçok kolaylık oluyor. Bu projede Ruijie markasının ürünleri (switch ,ap ) kullandık. Cloud ve local olarak Yönetim kolaylığı sunmasının yani sıra networkteki cihazların Topolojisi ve ürün inverterini bize kolayca sunuyor. Ruijie switich Kenar NBS3200, Omurga S6120-20XS4VS2QXS, Wifi AP820-L ürünlerini kullanarak uçtan uça çözüm sağladık. Bütün sistemi Cloud olarak yönetmeye kalktığımızda aşağıdaki Omurga switich-le ilgili karşımıza bir sorun çıktı. Omurga Ruijie S6120 switch clou-da çıkmadığını kabullenmiştik ama bu topolojide Cloud ve local topolojide görünmesi ve yönetilmesi güzel olurdu değe çalışmaya başladım. Ruijie S6120 modeli Cloud yönetimi ile ilgili araştırmaya başlayınca Ruijie resmi forumlarda da bu mümkün olmadığı gibi tartışmalar karşımıza çıkıyor.
Bundan sonra klasik yöntemle Clouda çıkan switch-lerin nasıl çıktığını hangi link doğruladığını araştırmaya başladım ve Ruijie S6120 switch hem OS eski olduğu hem de Cloud için bir link olmadığını fark ettim. Switch web konsolunda mevcut surum aşağıdaki gibidir.
Yeni versiyona yükseltmek için son sürüm araştırdığımızda indirme linki direk karşımıza çıkmıyor. Bu sürümü en son china uzantılı Ruijie sitesinde bularak indirdim. Bu sürümü S6100_RGOS12.6(2)B0105_install.bin aşağıdaki gibi web arayüzden update yapıyoruz.
Konsol üzerinden bağlı olduğumuz için bu sureci takip edebiliriz. Her iki Flash update olduğunu görüyoruz.
İşlemler bittikten sonra switch rebote olup açılacaktır bu süre 15 dak sürecektir. Sürümü kontrol erdiğimizde güncellenmiş olduğunu aşağıda görüyoruz.
Diğer Cloud switch-lerde bu kısımda enable ve bir link oluyor. Deneme için bu alana diğer Switch-lerdeki config gireceğiz.
Aşağıdaki gibi consol üzerinden linki manuel giriyoruz.#show cwmp config #conf t (config)#cwmp (config-cwmp)#acs url http://cloud.ruijienetworks.com/service/tr069servlet
Girdiğimiz config-leri kontrol edip save ediyoruz.
Link kullanılabilir durumda Switch yeni arayüzü aşağıdaki gibi değişiyor.
Bundan sonra omurga switch Cloud listemize ekliyoruz ve başarılı şekilde portal de görünüyor oluyor.
Omurga switch-de topolojiye ekleniyor ve Cloud ve local yönetilebilir hale geliyor. Aşağıdaki gibi güzel bir topoloji bizi karşılıyor.
Ruijie bizim için oluşturduğu bağlantı şeması aşağıdaki gibidir.
Son olarak Network Topology kontrol ettiğimizde kullandığımız ürünlerin bağlantılarını kolayca takip edip yeni konfigürasyonları bir noktadan deploy edebiliyoruz. Ruijie bu alanda başarılı olduğunu artık kanıtlamış durmada.