Networking and Security Virtualization VMware NSX

By | 3 Temmuz 2023

Bugün VMware’in NSX yazılımı ile kisa bilgi paylaşacğim. Yazılım Tanımlı Ağ ve Güvenlik, şirketin sanallaştırmasında gelişmiş yapılandırılmış ağ uygulaması için basit bir yazılımdır. Bu ürün, sanallaştırma yapısındaki ağ hakkında derin bir anlayış sağlar.

Bu ürün pazar liderinin bir parçasıdır, bu nedenle onu bilmek ve öğrenmek arkadaşlar için çok yararlı olabilir. Ek olarak, güvenlik ve ağ ürünlerinin kullanımı için çok fazla para harcamanıza gerek yoktur.

Bu ürün, yönlendirme ve VRF ile ilgili katman 3 konularında, VPN, NAT, DHCP, Yük Dengeleme dahil olmak üzere çoğu ağ hizmetinde ve ayrıca Güvenlik Duvarı, IDS-IPS, VPN, Endpoint Protection, FQDN A’da çoğu katmanlı ve mikro segmentasyon özelliklerine sahip sanal anahtar özelliklerine sahiptir.

Bu ürünün IPS/IDS Güvenlik Duvarı mekanizması, VMware Brush tarafından da geliştirilen ve yalnızca IP değişiklikleriyle çevrimiçi olarak kolayca güncellenebilen Suricata’ya aittir.

NSX Manager ürünü, ESXi üzerinde konuşlandırılarak Yönetim Düzlemi ve Kontrol Düzlemi rolünü üstlenirken, ESXi ve Edge Node veri düzlemlerini oynar. NSX Edge, VM veya Bare Metal olarak da servis edilebilir.

vCenter’a ek olarak, DNS Sunucusu’na ve en az 64 GB RAM’e sahip en az üç ESXi ana bilgisayarına ihtiyacınız vardır. Ancak şirket, bu ürünün ürettiği ana bilgisayara yüklenmediği konusunda ısrar ediyor.

Not: Bu ağ bilgi yazılımı ile CCNA ve CCNP düzeyinde, güvenlik bilgileri Security+ düzeyinde ve sanal altyapı hakkında bilgiler VCP-DCV düzeyinde çalışmanız önerilir.