Vsan ve VxRail yazılım sürümü hakkında bilgi edinin: VxRail 8.0.210

By | 8 Mart 2024

VxRail 8.0.210, VMware vSphere 8.0 Update 2b için destek sağlar. VxRail 8.0’ı destekleyen tüm mevcut platformlar, VxRail 8.0.210’a yükseltilebilir. Bu yazılım aynı zamanda Dell PowerEdge 16 tabanlı VE-660 ve VP-760 düğümlerinin hibrit ve tamamen flash modellerini destekleyen ilk VxRail 8.0 yazılımıdırlik Geçen yaz piyasaya sürülen nesil platformlar ve geçen yılın başlarında piyasaya sürülen uç için optimize edilmiş VD-4000 platformu.

Sürüm içeriğine derinlemesine bakmak için okumaya devam edin. VxRail 8.0.210’daki özellik ve geliştirmelerin daha kapsamlı bir özeti için sürüm notlarına bakın.

VD-4000 desteği

VD-4000 desteği, vSAN Orijinal Depolama Mimarisi (OSA) ve vSAN Express Depolama Mimarisi’ni (ESA) içerir. VD-4000, geçen yıl vSAN OSA ile VxRail 7.0 desteği ile piyasaya sürüldü. VxRail 8.0.210 desteği, vSAN OSA ile VD-4000 için daha önce desteklenen tüm yapılandırmaları taşır. Sizi daha da ilgilendiren şey, VxRail 8.0.210’un vSAN ESA ile VD-4000 için ilk kez destek sunmasıdır.

Geçen yılın ikinci yarısında VMware, vSAN ESA’nın benimsenmesini uç ortamlara genişletmek için vSAN ESA’yı çalıştırmak için donanım gereksinimlerini azalttı. Bu değişiklik, müşterilerin fiyat noktalarından ve altyapı kaynaklarından kaynaklanan kısıtlamaların benimsemenin önünde engel olduğu alanlarda en son vSAN teknolojisini çalıştırmayı düşünmelerini sağladı. VxRail, kısa bir süre sonra E660N, P670N, VE-660 (tümü NVMe) ve VP-760 (tümü NVMe) dahil olmak üzere vSAN ESA’yı destekleyen mevcut platformlar için azaltılmış donanım gereksinimleri için destek ekledi. VD-4000 ile VxRail portföyü artık alan, enerji tüketimi ve çevresel kısıtlamalara sahip olabilecek ortamlar için vSAN ESA’yı çalıştırabilen uç için optimize edilmiş bir platforma sahiptir. Üstüne üstlük, vSAN ESA’yı çalıştırmak için tek işlemcili bir düğümü destekleyen ilk VxRail platformudur ve fiyat noktasını daha da düşürür.

VD-4000 platformunda iş yükü uygulamalarını çalıştırırken performans beklentilerini belirlemek önemlidir. vSAN ESA üzerindeki performans testimiz, performansı en üst düzeye çıkarmak için 100 GbE’ye yatırım yapma argümanını ortaya koyduğumuz noktaya kadar mükemmel kazanımlar gösterse de (buradan kontrol edin), VD-4000 platformunun azaltılmış bellek ve bant genişliği kaynaklarına sahip bir Intel Xeon-D işlemci ile çalıştığını anlamak önemlidir. Kısacası, vSAN ESA çalıştıran bir VD-4000 herhangi bir performans rekoru kırmayacak olsa da, en son vSAN teknolojisini standartlaştırmak ve vSAN ESA’nın veri hizmetlerinden ve silme kodlama verimliliklerinden yararlanmak istiyorsanız, uç tesisleriniz için harika bir çözüm olabilir.

Yaşam döngüsü yönetimi geliştirmeleri

VxRail 8.0.210, vSphere 8.0 Update 2 ile birlikte gelen birkaç vLCM özellik geliştirmesi için destek sunar. Ek olarak, bu geliştirmelerin VxRail uygulaması, kullanıcı deneyimini daha da basitleştirir.

vLCM özellikli VxRail kümeleri için VMware ESXi Quick Boot’tan yararlanmayı kolaylaştırdık. VxRail Manager kullanıcı arayüzü, kullanıcıların Hızlı Önyüklemeyi bir kez etkinleştirebilmesi için geliştirilmiştir ve VxRail, Hızlı Önyükleme uyumlu bir küme güncellemesi olduğunda ayarı koruyacaktır. Hızlı Önyükleme’ye aşina olmayan bazı kişiler için bir tazeleme olarak, donanım başlatmayı atlayan düğümün işletim sistemi düzeyinde yeniden başlatılmasıdır. Düğümün yeniden başlatma süresini üç dakikaya kadar azaltabilir ve büyük kümeleri güncelleştirirken önemli ölçüde zaman tasarrufu sağlar. Bununla birlikte, üretici yazılımı güncellemelerini içeren herhangi bir küme güncellemesi, Hızlı Önyükleme uyumlu değildir.

Quick Boot’u kullanmak, birkaç manuel adım gerektirdiğinden geçmişte zahmetliydi. Bir küme güncellemesi için Hızlı Önyükleme’yi kullanmak için, Hızlı Önyükleme ayarını etkinleştirmek üzere vSphere Update Manager’a gitmeniz gerekir. Yeniden başlatmanın ardından ayar Devre Dışı olarak sıfırlandığından, Hızlı Önyükleme uyumlu küme güncelleştirmeleri için bu adımın yinelenmesi gerekiyordu. Artık manuel müdahaleyi önlemek için ayar kalıcı hale getirilebilir.

Aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi, güncelleştirme danışmanı raporu artık bir küme güncelleştirmesinin Hızlı Önyükleme uyumlu olup olmadığını size bildirir, böylece bilgiler güncelleştirme planlama yordamınızın bir parçası olur. VxRail, bu durum kontrolü için ESXi Quick Boot uyumluluk yardımcı programından yararlanır.

Etkinleştirilmekte olan Hızlı Önyükleme küme düzeyi ayarının ve VxRail Update Advisor'daki Hızlı Önyükleme uyumluluk denetimi sütununun vurgulanması

Şekil 1. Hızlı Önyükleme bilgilerini vurgulayan VxRail güncelleme danışmanı raporu

VxRail’in desteklediği bir diğer yeni vLCM özellik geliştirmesi de paralel düzeltmedir. Bu geliştirme, aynı anda birden çok düğümü güncelleştirmenize olanak tanır ve bu da genel küme güncelleştirme süresini önemli ölçüde kısaltabilir. Ancak, bu özellik geliştirmesi yalnızca VxRail dinamik düğümleri için geçerlidir, çünkü vSAN kümelerinin depolama ilkesi ayarlarına uyması için birer birer güncellenmesi gerekir.

Bu özellik, bakım penceresinin azaltılmasında önemli faydalar sunar ve VxRail’in bu özelliği uygulaması, vSAN Hazır Düğümlerde nasıl kullanılabileceği konusunda ek korumalar sunar. Örneğin, vSAN Hazır Düğümler ile paralel düzeltmeyi etkinleştirmek, düğümlerin bakım moduna ne zaman girip çıkacağını yönetmenin yanı sıra uygulama kullanılabilirliğini sağlamaktan da sorumlu olacağınız anlamına gelir, çünkü vCenter seçtiğiniz düğümlerin uygulama çalışma süresini kesintiye uğratıp uğratmayacağını denetlemez. VxRail uygulaması, olası tuzakları azaltmaya yardımcı olan güvenlik kontrolleri ekleyerek daha sorunsuz bir paralel düzeltme süreci sağlar.

VxRail Manager, düğümlerin bakım modlarına ne zaman girip çıktığını yönetir ve küme güncellemelerinde halihazırda gerçekleştirdiği hata denetiminin aynısını sağlar. VxRail Manager’ın aynı anda güncelleyeceği maksimum düğüm sayısını otomatik olarak ayarlamasına izin verme seçeneğiniz vardır veya kendi numaranızı girebilirsiniz. Küme güncelleştirmesi sırasında VxRail Manager VM’nin ve vCenter Server VM’nin ayrı düğümlerde çalışmaya devam edebilmesini sağlamak için el ile ayar sayısı eksi iki ile sınırlandırılmıştır.

VxRail Update Manager'ın, maksimum eşzamanlı düzeltme ayarını otomatik olarak ayarlama veya bir girişle manuel olarak ayarlama alt seçenekleri sunan paralel düzeltmeyi seçme seçeneğini vurgulayan bir ekran görüntüsü.

Şekil 2. Eşzamanlı düğüm düzeltmelerinin en fazla sayısını ayarlama seçenekleri

Küme güncellemesi sırasında VxRail Manager, bir düğüm bakım moduna giremiyorsa veya uygulama iş yükü kullanılabilirliği sağlamak için başka bir düğüme taşınamıyorsa, eşzamanlı güncellemelerin düğüm sayısını akıllı bir şekilde azaltır. VxRail Manager, bu düğümü küme güncelleştirme işlemindeki bir sonraki düğüm güncelleştirme grubuna otomatik olarak erteler.

VxRail 8.0.210’da tartışmak istediğim son vLCM özellik geliştirmesi, kurulum dosyası ön hazırlığıdır. Buradaki fikir, düğüm güncelleştirmesi için güncelleştirme işlemine başlamadan önce düğüme mümkün olduğunca çok yükleme dosyası yüklemektir. Transfer süreleri uzun olabilir, bu nedenle bakım penceresindeki herhangi bir azalmanın üretim ortamı üzerinde olumlu bir etkisi olacaktır.

Bu özelliğin en yüksek avantajlarından yararlanmak için, küme güncelleştirmenizi ayarlarken zamanlama özelliğini kullanmayı göz önünde bulundurun. Gelecekteki bir başlangıç zamanına sahip bir küme güncellemesi başlatmak, VxRail Manager’a güncelleme başlamadan önce dosyaları düğümlere önceden hazırlama süresi sağlar.

Gördüğünüz gibi, üç vLCM özellik geliştirmesi, VxRail kümeleriniz üzerinde farklı düzeylerde etkilere sahip olabilir. Otomatik Hızlı Önyükleme etkinleştirme, yalnızca Hızlı Önyükleme uyumlu küme güncellemelerine yarar sağlar, yani pakete dahil bir üretici yazılımı güncellemesi yoktur. Paralel düzeltme yalnızca VxRail dinamik düğüm kümeleri için geçerlidir. Yükleme dosyalarını hazırlama öncesi en üst düzeye çıkarmak için, küme güncelleştirmelerini önceden zamanlamanız gerekir.

Bununla birlikte, üç vLCM özellik geliştirmesinin tümünde iki ortak nokta, VxRail kümelerinizin vLCM modunu çalıştırması ve bu üç özellik geliştirmesi için VxRail uygulamasının onları daha güvenli ve kullanımı kolay hale getirmesidir. Aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi, VxRail Manager kullanıcı arayüzündeki Güncellemeler sayfası, bu vLCM özelliklerini küme düzeyinde kolayca yönetebilmeniz için geliştirilmiştir.

vLCM özellikleri için VxRail güncelleme ayarlarının ekran görüntüsü. Bu, vLCM'nin etkinleştirildiğini ve hazırlama, hızlı önyükleme, paralel düzeltme ayarlarının etkinleştirildiğini gösterir. Bu, en fazla eşzamanlı düzeltme sayısının 8 olarak ayarlandığını da gösterir.

Şekil 3. vLCM özellikleri için VxRail Güncelleme Ayarları

VxRail dinamik düğümleri

VxRail 8.0.210 ayrıca VxRail tarafından yönetilen bir vCenter Server ile dinamik düğüm kümeleri için bir geliştirme sunar. Yakın tarihli bir VxRail yazılım sürümünde, VxRail, VxRail tarafından yönetilen bir vCenter Server’ı dinamik düğüm kümenizle 1. gün işlemi olarak dağıtmanız için bir seçenek ekledi. İlk destek, Fiber Kanala bağlı depolama içindi. Bu sürümdeki paralel geliştirme, birincil veri deposu için IP’ye bağlı depolama kullanan dinamik düğüm kümeleri için destek ekler. Bu, PowerMax, VMAX, PowerStore, UnityXT, PowerFlex ve VMware vSAN’dan TCP’ye bağlı depolama üzerinden iSCSI, NFS ve NVMe’nin kümeler arası kapasite paylaşımının artık desteklendiği anlamına gelir. Daha önce olduğu gibi, 60 günlük değerlendirme süresi sona ermeden önce kendi vCenter Server lisansınızı almak ve uygulamak sizin sorumluluğunuzdadır.

Parola yönetimi

Parola yönetimi, bu yazılım sürümündeki temel odak alanlarından biridir. vCenter Server yönetimini ve iDRAC kök hesabı parolalarını manuel olarak değiştirme adımlarını azaltmak için VxRail Manager kullanıcı arabirimi, parolayı vCenter Server veya iDRAC’ın kendisinde değiştirmek ve ardından güncelleştirilmiş parolayı sağlamak için VxRail Yöneticisi kullanıcı arabirimine gitmek yerine değişiklikleri sihirbaz odaklı bir iş akışı aracılığıyla yapmanıza olanak tanıyacak şekilde geliştirilmiştir. Geliştirme, deneyimi basitleştirir ve olası kullanıcı hatalarını azaltır.

vCenter Server yönetim kimlik bilgilerini güncelleştirmek için, Sertifikalar sayfasının yerini alan yeni bir Güvenlik sayfası vardır. Aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi, sertifika yönetimi için bir Sertifika sekmesi ve vCenter Server yönetim parolasını değiştirmek için bir Kimlik Bilgileri sekmesi artık mevcuttur.

Bu şekil, parolaların nasıl değiştirileceğini vurgulamaktadır. VxRail Güncelleme Yöneticisi'nin sol tarafındaki Güvenlik sekmesine gidin. İki sekme vardır: Kimlik Bilgileri ve Sertifika, bu sırayla. vCenter sunucu parolasını değiştirmenize olanak tanıyan bir Düzenle düğmesi görmek için Kimlik Bilgileri'ne tıklayın.

Şekil 4. vCenter Server yönetim kimlik bilgilerini güncelleştirme

iDRAC kök hesap parolasını güncelleştirmek için, parola değiştirme sihirbazını başlatmak üzere Düzenle düğmesini tıklatabileceğiniz yeni bir iDRAC Yapılandırması sayfası vardır.

Bu, iDRAC kök hesabı parolasının nasıl güncelleştirileceğini gösterir. Soldaki menüde iDRAC Yapılandırması sekmesine gidin, ardından parolayı değiştirmek üzere bir sihirbaz başlatmak için düzenle'yi seçin.

Şekil 5. iDRAC kök parolasını güncelleştirme

Dağıtım Esnekliği

Son olarak, dağıtım esnekliğindeki iki özelliğe değinmek istiyorum.

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, VxRail ekibi, kümeleri kendi başınıza yeniden oluşturmanız ve yeniden oluşturmanız için araçlarla sizi güçlendirmek için büyük yatırımlar yaptı. Bunun bir örneği, VxRail Yapılandırma Portalı ile VxRail düğümlerimizi müşteri tarafından dağıtılabilir hale getirmektir. Bir diğeri düğüm görüntüleme aracıdır.

Bu, düğüm görüntüsü yönetim aracını kullanmak için farklı seçenekleri gösterir İstemci tabanlı: Windows ve linux desteği. İstenilen yazılım sürümüne sahip hedef düğümleri aynı anda 5 düğüme kadar uzaktan görüntüleyin. API: VxRail API'sini kullanan VxRail Manager için görüntü hedefi notları. VxRail API çağrılarını ve özel komut dosyalarını kullanarak clustter'ın tam dağıtımını otomatikleştirin. USB (YENİ): Yeniden görüntülemeyi başlatmak için VxRail düğümünü doğrudan USB sürücüsünden önyükleyin (istediğiniz kadar düğümü aynı anda görüntüleyin). Profesyonel servislerin dizüstü bilgisayarlarını müşteri ağına bağlaması gerekmez. VD-4000 tanığını yeniden görüntüleyebilir.

Şekil 6. Düğüm görüntüsü yönetim aracını kullanmak için farklı seçenekler

Başlangıçta, düğüm görüntüleme aracı, iş istasyonunun yerel olarak veya bir paylaşımda depolanan VxRail yazılımı ISO görüntüsüne sahip olduğu Windows istemci tabanlıydı. İş istasyonunu hedef düğümlerin bulunduğu yerel ağa bağlayarak, görüntüleme aracı hedef düğümün iDRAC’ına bağlanmak için kullanılabilir. Kullanıcılar aynı anda yerel ağda en fazla 5 düğümü yeniden oluşturabilir. Daha yeni bir VxRail sürümünde, araç için Linux istemci desteği ekledik.

Ayrıca aracı, VxRail API’si aracılığıyla kullanılabilmesi için VxRail HCI Sistem Yazılımı içinde bir mikro hizmet olarak yeniden düzenledik. Bu yöntem, VxRail API çağrılarını ve özel komut dosyası oluşturmayı kullanarak kümenizin tam dağıtımını otomatikleştirebilmeniz için daha fazla esneklik ekledi.

VxRail 8.0.210’da, aracın USB sürümünü tanıtıyoruz. Burada, araç bir USB sürücüsünde bağımsız olabilir, böylece kullanıcılar USB sürücüsünü bir düğüme takabilir, ondan önyükleme yapabilir ve yeniden görüntülemeyi başlatabilir. Bu, eşzamanlı yeniden görüntü oluşturma işleri için en fazla 5 düğümün sorun olduğu senaryolarda avantajlar sağlar. Bu seçenekle, kullanıcılar daha fazla USB sürücüsü ayarlayarak yeniden görüntü oluşturma işlerini ölçeklendirebilir. Aracın USB versiyonu artık VD-4000’de gömülü tanığı yeniden görüntüleme seçeneği sunuyor.

Dağıtım esnekliği için son özellik IPv6 desteğidir. Ortamınız ister IPv4 adres havuzunu tüketiyor olsun, ister kuruluşunuzda IPv6 ile ağınızı geleceğe hazır hale getirmek için gereksinimler olsun, VxRail’in sunduğu destek düzeyi sizi hoş bir şekilde şaşırtacaktır.

IPv6’yı ikili veya tek bir ağ yığınında dağıtabilirsiniz. İkili ağ yığınında, yönetim ağınız için IPv4 ve IPv6 adreslerine sahip olabilirsiniz. Tek bir ağ yığınında, yönetim ağı yalnızca IPv6 ağındadır. İlk destek, 3 veya daha fazla düğüme sahip vSAN OSA çalıştıran VxRail kümeleri içindir. Bunun dışında, özellik seti IPv4 ile gördüklerinizle aynı seviyede. Küme dağıtımında ağ yığınını seçin.

Son

VxRail 8.0.210, herkes için bir şeyler olacak şekilde çok sayıda yeni özellik ve platform desteği sunar. Bu sürümle ilgili bilgileri sindirirken, kümenizi en son VxRail yazılımına güncellemenin, güvenlik ve yetenek açısından yatırımınızdan en iyi getiriyi elde etmenizi sağladığını unutmayın. VxRail Sürekli Doğrulanmış Durumları ile desteklenen kümenizi güvenle en son yazılıma güncelleyebilirsiniz. VxRail 8.0.210 hakkında daha fazla bilgi için lütfen sürüm notlarına bakın. Genel olarak VxRail hakkında daha fazla bilgi için Dell Technologies web sitesini ziyaret edin.